0732 Hackney terrace house extensions

Description

A complete refurbishment of a mid-terrace house in Hackney.  A new side extension and a rear dormer to a traditional butterfly roof.

Completed at the end of 2017.

 

Scope

This charming terraced house in East London had not been refurbished for a very long time and was being rented out for decades.  The new owners approached us to undertake a full refurbishment of the property to help them transform it into a traditional but lively family home.

Planning permission from the London Borough of Hackney Council

In order to maximise the space, we proposed to add a side extension on the ground floor and a mansard dormer to the loft, for both of which we gained a planning permission from the Hackney Council.

Traditional but statement interiors

The ground floor houses now a double reception rooms with a large home library, a kitchen with separate pantry, a dining room and a guest bathroom.  The dinning room is located inside the new side extension with a long glass roof over it.  The external brick wall was preserved and a new exposed brick wall was added to mirror it.

The bespoke bookshelves in the library have been painted in a strong blue colour, with more blue accents in the room, such as the cornices and lighting.  On the other hand, the front reception room showcases a more toned colour palette but with a statement wallpaper behind the reading benches.

The kitchen is full of natural light and mixes grey cabinetry with rose gold handles and red accessories.

Patterns and geometrical shapes

The first floor contains three bedrooms and a family bathroom.  The level surprises with more colours thanks to its doors being painted in blue, red and yellow.  The bedrooms have been decorated with many patterns and the family bathroom has geometrically shaped floor tiles.

Loft master suite

The loft space has been converted into a master suite.  For this, the whole roof space needed to be redone in order to improve its size and height.  At the back, we installed a new mansard dormer looking onto the garden.  Under the front roof, a walk in storage was created.


Comments are closed.