0605 Complete refurbishment of a House in Hammersmith

Description

0605 – Complete refurbishment of a House in Hammersmith

Press:

Featured in Kitchens, Bedrooms, Bathrooms magazine January 2018

Scope

I wanted to move for years but my wife (…) wouldn’t hear of it.  Now I wouldn’t swap the house for anything. – the Owner told the Kitchens, Bedroom, Bathrooms magazine about their ‘new’ house.

Top to bottom transformation

The Owners of this Victorian terraced house, situated in a quiet neighbourhood near the Latimer Road station in Hammersmith, approached us to redesign the existing internal layout of the house, to maximise its storage and to update the interiors.  The house already had a kitchen extension, but inside it was dated and the way the space was arranged lacked a flow.

Modern and bright kitchen extension

As we were working with an existing space, we had to find solutions that would fit it perfectly.  Also the Owners have lived in the house for long time, so they knew exactly what worked for them and what did not.

The old fit out was a cluster of different points with small storage and little working space.  We unified the space and on one wall, we built a long row of low cabinets with a Silestone worktop and a glass splashback.  A wine fridge has been installed at the end.  A row of more shallow units hangs above them.

The opposite wall contains tall cabinets, including a larder, and built in appliances. A small niche by the extension’s door has been used to put there an extra tall unit.

In the middle, there is a large kitchen island with a hob and a breakfast bar.  For a seamless finish, and convenience, a ceiling extractor has been chosen.

The kitchen is now functional, light and bright.  The finishes are white, with high gloss cabinets, white porcelain tiles on the floor and walls painted white.  Double dimmable spot lights are mounted in the ceiling.

White interiors

The white theme continues throughout the whole house – from the entrance hall with white wall panelling up to built-in wardrobes in the loft bedroom.

In places, the light colour is contrasted with grey accent, such as the dark living room furniture or soft grey carpet on the stairs.  There is also a lot of warmth coming from oak floors throughout the house.

Dead spaces

The remodelling continued through the bedrooms (and bathrooms).  Each room has been refreshed in accordance with the new design.

Following a careful consultation, we identified and removed unnecessary elements and replaced them with more functional solutions.  For example, a removal of a chimney breasts in one of the bedrooms improved its layout and made space for a larger, fitted wardrobe.

One more challange

The additional challenge was to carry out a complete refurbishment, room by room, without the family moving out.

What else the Owners said to the Kitchens, Bedrooms and Bathrooms magazine

We didn’t want any drastic changes, so it still feels like the home we know and love – but it’s much better.

We put our trust in Michael (…), and it paid off.


Comments are closed.